12 χρυσές συμβουλές για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

2016-03-04 15:36

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του σώματός  μας  με σημαντικές και πολύπλοκες λειτουργίες .

Είναι μέσο αναπνοής ,αισθητήριο όργανο, ρυθμιστής θερμοκρασίας. Εκκρίνει ζωτικές ουσίες κα απεκκρίνει τις άχρηστες ουσίες του προειδοποιώντας μας για πιθανούς κινδύνους .Αν θέλετε η εμφάνιση του δέρματός σας να διατηρηθεί στα ίδια υγιή επίπεδα που βρίσκεται ή να βελτιωθεί  ακολουθήστε τις παρακάτω  12  χρυσές συμβουλές :

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

Ο καθημερινός σωστός  καθαρισμός είναι το Α και το Ω  στην καλή διατήρηση του δέρματος. Η σωστή επιλογή των προϊόντων καθαρισμού πρέπει  να γίνεται με την υπόδειξη ειδικού γιατί το δέρμα αλλάζει κατηγορία και συμπεριφορά ανάλογα με την εποχή ,την ηλικία ,την ψυχική διάθεση και τη διατροφή .

ΝΕΡΟ ΄΄ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ΄΄

Η λήψη 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα ωφελεί σημαντικά στην εμφάνιση και ποιότητα του δέρματος διότι του παρέχει την δυνατότητα να διατηρεί τόσο την υγρασία του, όσο και σταθερή την δομή των κυττάρων του. Έτσι  εξασφαλίζεται καλύτερη απόδοση των καλλυντικών εφαρμογών. Επίσης το άφθονο νερό σε συνδυασμό με την ενδεδειγμένη διατροφή βοηθά στην μείωση της κυτταρίτιδας ,ενός μεγάλου εχθρού στην εμφάνιση της επιδερμίδας.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Ο ΑΡΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ

Ο καπνός  του τσιγάρου μειώνει το οξυγόνο των κυττάρων το οποίο βοηθά στην ανάπλαση και αναζωογόνηση των ιστών. Δημιουργεί  τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες  παίζουν καταστροφικό ρόλο στη δομή των κυττάρων. Ευθύνεται δε για το σχηματισμό ρυτίδων και ιδιαίτερα γύρω από το στόμα και τα μάτια. Εξάλλου όσοι σταματούν το κάπνισμα εκτός από   ότι  έχουν καλύτερη επιδερμίδα ζουν και περισσότερο.

  ΣΤΡΕΣ =  ΜΟΔΑ Ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ;

Η ψυχική ηρεμία παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

·       κάνετε θετικές σκέψεις,

·       αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας

·       ταξιδέψτε σε χαρωπά μονοπάτια με το νου και την ψυχή ,μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

·       βρεθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα

·       ακούστε μουσική

·       δώστε και πάρτε αγάπη

·       αναπτύξτε καλές σχέσεις με τον εαυτό σας

ΑΣΚΗΣΗ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΖΩΗ

Όλοι ξέρουμε ότι η άσκηση βοηθά για ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα .Το ίδιο βοηθά και το δέρμα ,διότι αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών και  έτσι  επιτυγχάνει την ανανέωσή του.

·       ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και έτσι βοηθά στη καύση του λίπους.

·       καταπολεμά την κυτταρίτιδα

·       βοηθά στην σύσφιξη των μυών

·       χαρίζει ένα αίσθημα ευεξίας και ζωντάνιας

·       μειώνει τα επίπεδα της λεγόμενης κακής χοληστερίνης

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ”ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ”

Η χρήση ενυδατικών καλλυντικών προιόντων πρωί και βράδυ αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας σκοπό έχουν να ενισχύσουν τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες και να δημιουργήσουν ένα σύνορο συγκράτησης υγρασίας στην κεράτινη στιβάδα. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει πάντα απόθεμα νερού για την σωστή θρέψη των ινών κολλαγόνων και ελαστίνης διατηρώντας την αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας στην επιδερμίδα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ

Το καθημερινό διαιτολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, άσπρο κρέας, ψάρι, ξηρούς καρπούς, τροφές που περιέχουν συστατικά ωφέλιμα όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την σωστή θρέψη του οργανισμού και του δέρματος καθώς και για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Ο ΥΠΝΟΣ  «ΘΡΕΦΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ»

Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η λαïκή ρήση!! Κατά την διάρκεια του ύπνου τα κύτταρά μας εφοδιάζονται με θρεπτικές ουσίες και ανανεώνονται από την καθημερινή φθορά. Στην έλλειψη ύπνου οφείλονται οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια λόγω της έντονης αγγειοδιαστολής των φλεβικών δικτύων. Καθώς επίσης οι έντονες ρυτιδικές εκφράσεις, το χλωμό και κουρασμένο δέρμα. Για να νιώσουμε ανανεωμένοι και δραστήριοι το πρωί θα πρέπει να έχουμε έναν ήρεμο και άνετο ύπνο 6-8 ωρών το βράδυ.

Ο ΗΛΙΟΣ «ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ

Ο ήλιος μας χαρίζει ζωή, υγεία, ευεξία, χαρά και ομορφιά. Παράλληλα όμως μπορεί να μας βλάψει και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Οι δερματολόγοι μας προειδοποιούν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλώντας εγκαύματα, μελαχρώσεις, πρόωρη γήρανση ακόμα και καρκινογένεση. Προτείνουν λοιπόν:

·       -αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο το καλοκαίρι ιδιαίτερα τις επικίνδυνες ώρες 12:00-16:00

·       -την χρήση κατάλληλου αντηλιακού για τον φωτότυπο κάθε δέρματος και κάλυψη όλης της εκτιθέμενης επιφάνειας

·       -προφύλαξη προσώπων, λαιμών και χεριών ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Η συμβουλή ειδικού για την υγεία και ομορφιά είναι σίγουρη και απαραίτητη προκειμένου να επιλέξετε τα κατάλληλα και εγκεκριμένα καλλυντικά για τον τύπο του  δέρματος σας. Συστήνουν καλλυντικά για καθημερινή περιποίηση, αναζωογόνηση, προστασία με συστατικά όπως οξέα φρούτων, βιταμίνες, πολυφαινόλες, εκχυλίσματα θαλάσσης και φυτών, αντηλιακά φίλτρα UVA-UVB.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να παρατηρείτε το δέρμα σας για τυχόν αλλαγές που παρουσιάζει . Αλλαγή στο χρώμα, ελιές που μεγαλώνουν, έκζεμα, ακμή, τριχοφυïα, φυσαλίδες, κύστες, όγκοι, ουλές, εξάνθημα, νύχια που αλλάζουν, πάχος, τριχοειδή αγγεία, μαλλιά που πέφτουν. Να μην εφησυχάζουμε, να επισκεπτόμαστε τον γιατρό και να ακολουθούμε τις οδηγίες του.

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣΑΖ

Από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι και σήμερα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης το άγγιγμα θεωρείται ως μια  ζωτική χαλάρωση και θεραπεία ευεξίας για όλους. Στο δέρμα υπάρχουν αισθητήρες, νευρικές ίνες που αντιδρούν σε τέσσερις βασικές αισθήσεις: πίεση, αφή, θερμοκρασία, πόνο. Το μασάζ εγκλύει μεγάλη θεραπευτική δύναμη διότι προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθώντας στην βελτίωση των θρεπτικών ανταλλαγών στο σώμα επομένως και στο δέρμα. Βελτιώνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην ανακούφιση των μυïκών πόνων. Καταπραϋνει την διανοητική και φυσική κόπωση. Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, ελαττώνει το στρες, χαρίζει ευεξία και βελτιώνει την υφή του δέρματος.

Αφεθείτε λοιπόν στα χέρια των ειδικών αισθητικών και επωφεληθείτε των αποτελεσμάτων   από θεραπείες ενυδάτωσης, ανάπλασης, εξισορρόπησης, αναζωογόνησης  και ευεξίας για να μείνετε όμορφες και λαμπερές  πολλά πολλά χρόνια !!!!

Εφη  Λαψάνα-Βιτουλαδίτη
Γυμνάστρια – Κινησιολόγος
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νικης
Fitness & beauty director  Oxygen plus
Email :lapsana@windowslive.com  τηλ .26610.20500
Site :www.oxygenplus.eu